20 najboljih albuma 2019. godine

ho će uzeti krunu za najbolji album 2019. godine?



djeca Constance langdon

Voliš li glazbu? Uživate u popisima glazbe? Sviđa li vam se čitanje popisa koji postavljaju albume prema redoslijedu na temelju kriterija poput 'koliko mi je teško šamario?' I 'je li mi perika odletjela s ćelave glave?' Ako je vaš odgovor na ta pitanja da, onda došli ste na pravo mjesto.

Da, ovo je PopBuzz najbolji albumi 2019. godine. Prethodni pobjednici uključuju Carly Rae Jepson, Khalid, 1975. i Cardi B, a kako smo sjeli razgovarati o tome tko bi se trebao pridružiti ovom ikoničnom sastavu, nekoliko je stvari postalo jasno.



Prvo, još uvijek nismo 100% sigurni u razliku između albuma i miksane trake, pa su ovdje uključena oba. Drugo, ljudi rijetko izdaju zaista grozne albume u današnje vrijeme, ali postoji puno 'meh' albuma i to nas čini tužnim i neugodnim. I na kraju, gdje je sad taj album Lady Gaga? SMH.

ČITAJ VIŠE: Najbolje TV emisije 2019. godine
ČITAJ VIŠE:
Najbolji memesi 2019. godine

Prije nego što započnemo, imamo nekoliko časnih spomena kako bismo se izvukli s puta. Harry Styles, voljeli bismo da vas uključimo na ovaj popis, ali nažalost naš prijevremeni primjerak Fina linija mora da ste se izgubili u postu, tako da vas nismo mogli uključiti u popis. Tragedija za sve koji su uključeni. Lil Nas X, ne znamo što je čarobnjaštvo koje ste očarali dobili Grammy nagrade za omogućavanje EP-a u kategoriji najboljeg albuma, ali to ne leti ovdje u PopBuzz HQ-u, unatoč činjenici da smo voljeli 7 EP više nego što nam je stalo da priznamo (isto za vas, Yungblud i Miley).

Također, povikajte Marini, BROCKHAMPTON-u, Caroline Polachek, Tove Lo, Sigridu, Ari Lennoxu i Solangeu jer će i oni snimati izvrsne zapise. Također, Euphoria soundtrack, vidimo se.

I na kraju, za našu vožnju ili umiranje, gospođa Madonna Louise Ciccone. Madame X je plesačica, ubojica i kronično kasna diva, ali, nažalost, ona nije jedan od naših albuma godine. Perdoname. Ok, idemo na to ...





20) Megan Thee stadion - Groznica

Ne može se poreći da je 2019. bila zaista godina Megan Thee Stallion. Megan je svojim oslobađajućim tekstovima o seksualnoj politici potvrdila svoju moć u svijetu rap koji dominira muškarac. Groznica bio je mnogo više od mixtapea, bio je to čitav pokret.




Megan Thee Stallion - umjetnička djela albuma Fever. Slika: 300 Zabava




19) Yung Baby Tate - DJEVOJKE

Svi bi mogli govoriti o njezinoj suradnji s Ashnikkom, 'Stupid', koja je bila viralna na TikTok-u, ali Yung Baby Tate je istinski pokazala svoju svestranost i umjetničku hrabrost na svom debiju, samostalno objavljenom mixtapeu DJEVOJKE, Nokaut udarac od početka do kraja.




Omot albuma Yung Baby Tate GIRLS. Slika: Samozvani




18) Taylor Swift - Ljubavnik

Nakon nje mrak Ugled ere, Taylor Swift trijumfalno se vratila sa šarenim Ljubavnik i iskreno, što nije voljeti? Seksi saksofoni, sanjiva romansa, vokalni uzorak Idris Elba, značajke Brendon Urie i Dixie Chicks, još jedna hrpa ikoničnih mostova i izbor tekstova koji su tu gore s njom.




Umetničke slike albuma ljubavnika Taylor Swift. Slika: Republika




17) Orville Peck - Poni

Gay country glazbenik koji svoj identitet skriva iza obrubljene maske? Mislim, što se ne voli? Ali osim riječi i pozorišnosti medija, Poni nevjerojatan je rekord pun srca i duše koji ima toliko zajedničkog s Lanom Del Rey koliko i Johnny Cash. Lil Nas X, bolje pazi, u gradu je novi kralj yeehaw-a.




Orville Peck - Umjetničko djelo albuma albuma Pony. Slika: Sub Pup




16) Kevin Sažetak - Arizona Baby

Sam je Abstract rekao da je ovu ploču napravio 'van preživljavanja' i Arizona Baby zvuči kao da je netko prošao kroz to. To je ujedno i jedan od najboljih zapisa koji je ikada snimio.




Kevin Sažetak - Umetnički radovi albuma Baby Baby u Arizoni. Slika: Pitanje sve / RCA




15) Japanska kuća - Dobro kod pada

Sastavnica Japanske kuće iz 1975., poznata kao Amber Bain, izašla je iz sjene i sve je ugasila na svom blistavom debitantskom albumu Dobro u padu. A kad kažemo zabrane svega, mislimo na uključivanje linija poput: 'Ne jebemo se više, ali stalno razgovaramo, tako da je u redu”. Reci to tako!




Naslovnica Japanske kuće - Dobro u padu. Slika: Prljavi hit




14) Bad Bunny & J Balvin - oaza

Na oaza, Bad Bunny i J Balvin donose vrućinu i apsolutne udarce. Parovi su savršeno sinkronizirani na stajalištima poput 'YO LE LLEGO', 'COMO UN BEBE' (ft. Mr. Eazi) i groznog 'LA CANCION'. Službeno je. Na Oasis, J Balvin i Bad Bunny dokazuju da je to njihov svijet i da svi samo živimo u njemu.

kanye west šest paket



Bad Bunny & J Balvin - Oasis umjetničko djelo. Slika: Univerzalni latinski




13) Tinashe - Pjesme za tebe

Etikete trebaju umjetnicima pružiti alat za napredak, ali češće od njih oni troše talent ljudi. Pjesme za tebe je prvi album koji je Tinashe izdao otkako je postao neovisan i to je zvuk glazbenika koji je dao slobodnu upravu da istraži svaki dio sebe. 'Umri malo 'eksperimentalna je magija,' Touch & Go 'je iskrena iskrenost, a' Save Room for Us 'je dob za stoljeće. Možda je debitovala prije sedam godina, ali ovo je tek početak. Tinashe se ne može zanemariti.




Tinashe - pjesme za život. Slika: Tinashe Music




12) Dorian Electra - kitnjast

kitnjast je upravo to, plamen, vrhunski i veličanstven pop remek-djelo. Dorian Electra preuzeo je koncept roda savijanja roda i s njim je otrčao novu queer utopiju. Obavezno slušajte sve pop glave tamo.




Dorian Electra - vatreni. Slika: Dorian Electra




11) Ljetni šetač - Preko toga

Summer Walker potvrdio je da se R&B vratio i ovdje će ostati sa svojim prvijencem Preko toga, Ljeto pokazuje svoj gorljivi vokal dok vodi slušatelja na put od intenzivne napuhanosti do pucanja srca.




Ljetni šetač iznad nje Album djela. Slika: Ljubavna renesansa / Interscope




10) Beyonce - Kralj lavova: dar

Beyonce je neumoljiva. Prošle su gotovo četiri godine otkako je objavila službeni solo album, ali od tada je obustavila zajedničku ploču s JAY-Z i zaustavila svijet s Povratak kući a sada je odabrala sjajan konceptni LP za glazbeni film Lion King. Poklon vidi kako Beyonce surađuje sa zvijezdama, uključujući Shatta Wale, Yemi Alade i Oumou Sangare, a pjesme su šamarale. Od pobjedonosnog 'MOOD 4 EVA' do himne 'My Power' Poklon živi do svog imenjaka.




Beyonce - The Lion King: Poklopac albuma. Slika: Parkwood / Columbia




9) Donesite mi horizont - volim

BMTH je otišao 'pop' na njihov šesti studijski album i poveo Grimesa i Dani Filth. Rezultat je uzbudljiv i nepredvidiv zapis koji zvuči kao bend koji dostiže novi kreativni vrhunac. Moramo stan.




Bring Me The Horizon - naslovnica amo albuma. Slika: Sony / RCA




8) Kraljica princeza - Jeftina kraljica

Bilo je teško zamisliti kako će kraljica princeza živjeti prema hipetu stvorenom '1950' i 'Pussy Is God', ali Jeftina kraljica je samouvjeren, cool i seksi debi s nekoliko istaknutih pjesama, uključujući 'Watching My Phone' i himnu 'Hit The Back'. Kraljica princeza rekla je GAY RIGHTS i iskreno volimo to vidjeti.




Kraljica princeza - Jeftina umjetnička djela kraljice albuma. Slika: Zelig Records / Columbia Records




7) FKA grančice - Magdalena

Grančice su nas čekale 5 godina (!!), a dugo čekanje još uvijek nije nas moglo pripremiti za veličanstvenu ljepotu Magdalena. Vodeći povratak uhićujućom baladom 'celofan' (uz nekoliko zapanjujućih vizuala u videu) bio je majstorski potez, primamljiv zadirkivač za ovo hrabrije i svjetlije doba Twigsa.




FKA Twigs Magdalene Album. Slika: Mladi Turci




6) Tyler, Tvorac - Igor

Nakon uspjeha Dječak cvijeća, Tyler je dalje učvrstio svoju reputaciju umjetnika u svojoj vlastitoj traci Igor, Njegova igra s perikama također je bila bitna za ovo doba, što je ovdje očito najvažnije.




Tyler, tvorac - naslovnica albuma Igora. Slika: Columbia




5) Charli XCX - Charli

'Teško idem, idem brzo / i nikad se ne osvrnem'Pjeva Charli XCX na prvom retku filma' Next Level Charli ', uvodne pjesme visokog oktana na Charli, Za umjetnika koji je posljednje tri godine oblikovao sebe kao budućeg (i spasitelja) pop glazbe, lirika se udvostručuje kao Charlijeva osobna izjava misije i u širem smislu uzbudljiv poziv protiv bezobraznog, popisa za reprodukciju hrane za život zadnjih godina. Tempo se rijetko podiže od te točke nadalje.

Nakon dva kritički cijenjena miksana napravljena s producentima zeitgeisity AG Cookom, SOPHIE, EasyFunom, Charli ima sličan pristup onim izdanjima uparivši pop senzibilnosti s oštrijom produkcijom i soničnim paletama, čineći nešto potpuno jedinstveno za nju (teško je zamisliti bilo koji drugi pop zvijezda piše pjesme poput '2099' ili 'Thoughts'). Zatim tu je njezina vojska suradnika, od kojih svaki donosi svoj okus blagdanu, s izdvojenim izvedbama koje dolaze od Christine i kraljice u filmu 'Gone' i Big Freedia, CupCakKe, Brooke Candy i Pabllo Vittar u epu 'Shake It ”.

Charli je i dalje nedovoljno poznat u pop svijetu, ali ovaj album dodatno citira njezin status jednog od najkreativnijih i trendovskih talenata. Živio Charli, dušo!




Charli XCX - Charli album. Slika: Azil / Atlantik




4) Ariana Grande - Hvala U, Dalje

Ne u glavnom prostoru za turneju nakon što ju je pustila Zaslađivač prošlog kolovoza, Ariana Grande odlučila se vratiti u studio i raditi ono što najbolje radi: stvarati glazbu.

Udružila se sa svojim bliskim prijateljima i dugogodišnjim suradnicima i stvarala iskrenu glazbu o svom životu i traumama koje je tada proživjela (dok je bila u studiju, Ariana se rastala sa svojim zaručnikom Peteom Davidsonom i bivšim, voljenim reperom Mac Miller, tragično preminuo). U roku od nekoliko tjedana, hvala u, sljedeći rođen je.

I zato cijeli album uspijeva. To nije previdjeno na nekom sastanku s etiketom. Sve je dolazilo ravno iz Ariana srca. Svaka pjesma zvuči istinski Ariana. 'Potrebna' je upečatljiva ispovijest u kojoj se Ariana otvara zbog svoje nesigurnosti i nedostataka, 'lažni osmijeh' je prkosna himna u kojoj Ariana objašnjava da ne može sakriti svoje emocije, 'ghostin' je pokretna balada u kojoj je Ariana više iskreniji nego što je ikada bila. To je najrazornija pjesma koju je ikad stvorila i najbolja.

Ariana je napravila i pustila hvala u, sljedeći pod njezinim uvjetima i cijeli ju je svijet slušao. hvala u, sljedeći je toliko važno jer Ariana ne radi kako bi uklopila paradigme popa, to je Ariana koja mijenja paradigme popa da rade za nju. Kao i Beyonce i Rihanna prije nje, i Ariana se igra po pravilima ... a rezultati su izvanredni.




Ariana Grande Hvala U, djela sljedećeg albuma. Slika: Republic Records




3) Lizzo - Jer volim te

Sada smo uživali u solidnih 10 mjeseci Lizzo groznice, samo pokušajte zamisliti svijet bez nje. Kakvo bi to žalosno, veselo mjesto bilo. U tome je snaga brenda Lizzo i zarazna pozitivnost Jer volim te, Sad je ovdje i nikad je ne želimo pustiti. Pripaja mi razdvojena tjeskoba i razmišljam o tome.

Je li itko - čak i sama dama - očekivao da će Lizzo biti zvijezda izbijanja 2019. godine? Nitko to nije učinio. Nakon godina izmirivanja, Lizzo je negdje između 2016. i 18. studenoga objavio niz udarnih singlova koji su u to vrijeme zvučali obećavajuće, ali činilo se kao da je suđeno velikoj većini ljudi nečuveno. Unatoč svim izgledima, ti su singlovi dijelom mega hitovi ('Truth Hurts' i 'Good As Hell') dijelom zahvaljujući viralnom trendu na TikTok-u.

Ali bila bi pogreška dopustiti tim singlovima da zasjene album koji je uslijedio. Jer volim te složen je sa dojmljivim hitovima ('Juice', 'Tempo') i himnama za jačanje ('Like A Girl', 'Soulmate'). Lizzo je doista rijedak talent; talentirana pjevačica, tekstopisac pjesama i reper kojeg svi žele je bila njihova najbolja prijateljica. Svijet je obavio DNK test i pokazalo se da smo svi Lizzo kuja.




Lizzo - Cuz Volim te albuma. Slika: Atlantic Records




2) Lana Del Rey - Norman jebeni Rockwell!

Trajna privlačnost Lane Del Rey na neki je način zbunjujuća. Nije da je nezaslužena - upravo suprotno - ali njezina se glazba i umjetnički pristup samo poklapaju sa svim ostalim oko sebe. Lana nadilazi trendove, ali ipak je vrlo trenutna. Njezin peti album, Norman jebeni Rockwell!, ima sve odlike bezvremenskog klasika, što je značajno s obzirom da je objavljen prije samo tri mjeseca. Kako, dovraga, to radi ?!

Mnogo je diskutirati s Lanom i gospodarom koji zna da je svaki glazbeni novinar pokušao. Postoji naizgled neprobojni mistik Lanin 'lik', za koji je nedavno inzistirala da uopće nije 'persona'. Tu su i stalne lirske reference na davne ere i kulturne dodirne stupove Amerike i same Amerike. Osobno govoreći, većinu svog Lana provodim razmišljajući prisjećajući se njezine veze na Twitteru s Azealijom Banks, u kojoj je rekla Banksima da se 'povuku u bilo koje vrijeme', a zatim: 'Neću te pojebati. Razdoblje. 'Pustite samo da na trenutak potone.

loš momak što znači

Povratak na dohvat ruke, tajna NFR! 'S uspjeh čini se da je samo dobro staromodno sjajno pisanje pjesama. Bilo da se radi o vrtložnom, 9-minutnom epu „Bitch Venice“, kinematološkoj ljepoti „Najboljeg sljedećeg američkog zapisa“ (evo ga opet!) Ili o isporuci mrtvih rokova iz naslova i lirskim zingerima, na Normalni jebeni Rockwell!, Lana je u njoj najviše Lana i voljeli smo je svaki trenutak.




Lana Del Rey - Norman Fucking Rockwell albuma. Slika: Interscope




1) Billie Eilish - Kad svi zaspimo, kamo idemo?

Što preostaje napisati o 17-godišnjem čudotvorcu iz Kalifornije o kojem još nije pisano? Čini se toliko očitim da to možemo reći, ali ovo je nesumnjivo bila Billijeva godina. Bila je neizbježna. Kada buduće generacije osvrnu se na 2019. godinu, prva slika koju će vidjeti bit će Billie Eilish na crvenom tepihu odjevena kao pčelar visoke mode.

Dio radosti Billie Eilish fenomena koji je očarao milijune obožavatelja, posebno tinejdžera, je to što se ona istinski osjeća kao dah svježeg zraka. Billie zanima samo to što je Billie, a ona nema vremena za ništa drugo. Od modnih izbora na lijevom terenu ili njezine izvanredne iskrenosti i općenitog nedostatka zalogaja za obavljanje tiska, i što je najvažnije, njezine glazbe koja, u najboljem slučaju, izgleda kao nešto što nikad prije nismo čuli; sve što radi je jedinstveno Billie Eilish.

Vodite joj dvije najveće pjesme do danas. Svaki put kada se 'Bad Guy' ili 'Bury a Friend' pojavi na radiju, čak i sada, to i dalje zvuči čudno, kao da je ekipa s popisom pjesama pogriješila. Billie ne piše glazbu koja je postala hit, a sada ima dva najprodavanija singla godine.

Mnogo se sastoji od Billiejeve mlade dobi zbog zrelosti njenog rada, ali rekord je svestran i snažan kao Kad svi zaspimo, kamo idemo? bio bi izvanredan u bilo kojoj dobi. Većina umjetnika može proći čitav svoj život i ne napisati nešto poput sanjarenja, podcjenjivanja i na kraju poražavajućeg kao „volim te“. Album je prepun takvih trenutaka.

Billie je umjetnik koji se generira i prirodno je rođena zvijezda. I možda najuzbudljivija stvar o Billieju je to što je unatoč ogromnom uspjehu Kad svi zaspimo, kamo idemo?još uvijek se osjeća kao da dolaze još veće stvari. Neka dugo kraljuje.




Billie Eilish kad svi zaspimo kamo idemo? Oblikovanje albuma. Slika: Interscope

Za štrebere, evo naših najboljih albuma od jučer.

2015
2016
2017
2018